Måndag 15/3 - Zigenare i södra förorterna

Gårdagens nattliga äventyr slutade med ett sup fram till frukosten öppnade klockan 7. Vi begav oss ned och käkade frukosten som för första gången var riktigt god. Vi gick tillbaka till rummet och slog upp en rejäl nattfösare innan vi somnade runt klockan 8. Sovet skedde fram till klockan 12 då Mr Eriksson kom knackande på dörren och ville komma in. När vi väl släppte in honom så tog Löffa en dusch och sedan begav sig det mot Metron eller som Gustav säger "tuben".

Där hoppar vi på en av de två linjerna som finns i Rom in till Termini för att sedan byta till den andra linjen som tar oss till EUR (Esposizione Univerisale di Roma). Väl där får vi se en helt annan del av Rom, det ser ut som vilken stad som helst i Sverige. Vi börjar med att gå till basketarenan PallaLottomatica där vi skulle se Roma Virtus. När vi går upp för en trappa ser vi en stå i morgonrock som börjar skrika på oss när vi närmar oss arenan så vänder vi snabbt ner för trappan igen för att se om vi hittar en annan väg. Och det gör vi eftersom arenan är riktigt stor och maffig, där ser vi lite minnesskyltar och stenar som vi står och beundrar en stund för att sedan ta oss vidare in i stadsdelens centrum igen.

När vi kommer in i centrum igen hittar vi en marknad som vi går igen och Löffa inhandlar sig ett par solglasögon eftersom vi hade en fin sol idag när vi varr ute och gick. Efter lite promenerande genom EUR så bestämmer vi oss för att ta oss till nästa stopp för dagen som var Garbatella.

Vi hade hört att det skulle vara en ruskigt sliten förort till Rom som vi verkligen ville se eftersom vi vill se det Rom som ingen annan reser till för att se. Men när vi väl kommer dit blir vi väldigt besviken efter en promenad igenom Garbatella eftersom vi inte tycker att de är slitet ett dugg utan vi tycker däremot att det är en väldigt mysig förort förutom att vi blir kallad zigenare då Löffa har en blåvit tröja då de är Lazio´s färger och de flesta i Rom håller på Roma.

Efter denna runda bestämmer vi oss för att ta oss in till city igen för att hitta ett trevligt ställe att äta en bit mat. Vi hittar ett ställe nära Fontana di Trevi där vi äter en väldigt god middag som absolut inte var dyr för det vi fick. Efter detta bestämde vi oss för att ta oss hemåt för att vila upp oss för att ta oss ut ikväll på stan och kolla utelivet i staden Rom så nu snart ska vi ut och kolla vad vi hittar. Vi hoppas att vi hittar massa trevliga ställen och människor så ni får en ny uppdateringen om det imorgon så nu säger vi bara tack till våra läsare.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan ni inte skriva vem som skrivit inlägget?:D

2010-03-16 @ 16:22:04
Postat av: Webmaster

I det tidigare inläggen som ni läser kan ni då se vem av dessa som skrivit inläggen, men nu när de är i Rom så sitter de båda och spår på vad som ska skrivas och sedan turas de om att skriva.

2010-03-16 @ 18:22:27
URL: http://caputmundi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0