Söndag 14/3 – Borghettifrukost, Lazialestädare & tidig valborg på Olimpico

Enligt överenskommelse kom Andreas och väckte oss 9.15. Det hela slutade med att han fick gå ned och äta frukost ensam då Ryss och Löffa knappt gick att väcka och valde att sova vidare till klockan 11. När vi väl lyckats ta oss upp plockades en flaska av gudagåvan Borghetti fram tillsammans med lite Vodka Limone. Det hela till tonerna av låtar som Non mollare mai, Lazio Grande Lazio och Ti voglio bene Lazio mia. Tagget inför matchen hade inletts.

 

En dusch senare så var vi redo för att knalla mot Stadio Olimpico för att se Lazio – Bari. Vi bor väldigt nära arenan så promenaden tog nog inte mer än 15 minuter. Efter vägen drev stora klungor med Laziali runt mot arenan. Det var också många stånd som sände fejkade Laziosouvenirer, speciellt på bron över Tibern. När vi nått dagens destination så hade grindarna till arenan ännu inte öppnat. Utanför arenan satt Laziali och läste Cittàceleste och förtärde olika alkoholhaltiga drycker i solskenet. Carabineri stod och skrattade lite i bakgrunden och allt kändes riktigt bra. Grindarna öppnades till alla förväntansfulla lazialis stora glädje. Vi klev in och började promenaden till arenan. Efter biljettkontrollen hittade vi snabbt våra platser på Tribuna Tevere. I traditionsenlig ordning så sänktes en Borghetti och stämningen var god. De båda klackarna sjöng upp på uppvärmningen. Lazio Grande Lazio spelades i högtalarna och alla hemmasupportrar stämde upp i sången, även våra grabbar. Trots att vi fick vänta en timme på avspark så var stämningen god. Det blåste lite småkallt då vi satt högt upp på läktaren men det klarade vi Norrlänningar av utan problem. Spelarna gjorde entré till Non mollare mai och det var återigen dags för allsång. På Curva Nord arrangerades ett slakt ark tifo som inte såg allt för bra ut. Bari var bra på läktaren matchen igenom både visuellt och audiellt. Mäktigt.

 

Matchen var verkligen skittråkig med ett riktigt pissresultat. Bortalaget Bari vann inte speciellt rättvist med 0-2. Total misär som en viss stockholmare skulle sagt. Laziali visade sitt missnöje genom att göra ungefär tio brasor av tidningar runt om på arenans läktare. Efter matchen så blev det en sväng tillbaka till Villa Glori för att tömma kameran på bilder och byta om inför en helkväll i stadens centrum. På vårt rum var inte allt som det ska när vi kom tillbaka. Till skillnad från de andra dagarna så var det riktigt bra städat. Städaren hade till och med vikt ihop våra kläder fint på sängen och bäddat riktigt. Våra Laziohalsdukar och Ryssens Curva Nord tröja låg framme när vi lämnade hotellet på morgonen. Städaren måste ha varit Laziale och uppskattat vår passion så mycket att denne valde att bjuda på en rejäl städning.  ;-)

 

Vi började med att leta efter Fontana di Trevi då vi hade hört av Angelica att den är mer sevärd nattetid med mäktig belysning och mindre folk. Men till en början så hittade vi inte riktigt dit så vi hamnade på Pantheon som var väldigt trevligt. Där vi hittade ett McDonald´s som vi slaskade i oss första maten för dagen. Därifrån visste vi hur vi skulle komma till Fontana di Trevi men eftersom det inte finns någon logik i gatumönstret och skyltarna är inte alltid att lita på så tog de lite tid. Fast efter lite letande och hjälp från en svenska i närheten av Barberini så hittade vi tillslut.

 

Efter vi hade fått några bra bilder så ville vi ta oss till San Lorenzo där vi sett i en tidning och hört av Gustav att det ska finnas ett bra fik där det finns många Italienska ungdomar som håller till. Det enda vi visste var att det låg ganska nära Termini men eftersom vi inte visste exakt var vi var så hamnade vi på ett ställe som inte var speciellt mysigt. Massa skrik från olika håll tillsammans med uteliggare och högar av sopor och sönderklottrade sunkhus gjorde att vi bestämde oss för att avlägsna snabbast möjligt.

 

När vi kom in till centrum så bestämde vi att ta oss tillbaka till hotellet för att ta det lugnt så började vi vår promenad norrut. Men eftersom vi ville se något nytt så blev de att ta en ny väg från Termini till hotellet men vi blev lite vilse igen. Dock hittade vi några fina ställen att se på men det var för mörkt att knäppa kort så det blir ett senare projekt. Vi gick sedan förbi Fontana di Trevi och då kände vi för att ta en liten paus så vi stannade till och köpte en varsin Peroni och slog oss ned bland folket för att njuta av den varma och vackra Romnatten . Efter den kortare pausen så vandrade vi hemåt förbi Trappa di Spagna och Piazza del Popolo tills vi kom till hotellet i norra delarna. Under promenaden ekade Mr Erikssons röst mellan husen; ”FORZA LAZIO!”. Bra jobbat där.

 

När vi kom hem så kom vi att tänka på en rolig sak. De anställda på hotellet måste tro vi är alkoholister. Efter varje dags slitsamma promenader med ständig fotografering och rekognosering så har vi inhandlat ett gäng flaskor sprit för att avsluta kvällen lite trevligt. De är man värd efter en heldag med miltaliga promenader. Men de i receptionen börjar nog fundera lite när vi varje kväll klivit in med spritflaskor på ett fint hotell med endast affärsresande. Städarna har till och med börjat anpassa sig. Idag när vi kom hem hade de lagt in extra plastmuggar på rummet. Grazie!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0