Lördag 13/3 - Fyllefrossa i Frosinone

10.00 ringer klockan för sjuttonde gången sedan kl 8.30. Man vaknar upp och i ett litet rum som stinker svett och bakfylla. Man öppnar ögonen och inser att man ligger och sover med tre andra killar i samma säng efter en kväll på en gaybar. Kanske inte den bästa starten på dagen men ack så trevligt vi hade kvällen innan. Städtanten i lägenheten började mässa på Gustav att han var tvungen att packa ihop och lämna så hon kunde påbörja saneringen av krökarkvarten.  I all hast slängde stockholmaren ned sina grejer i väskorna och vi satte fart mot Termini. Tågbiljetter tur och retur inhandlades till Frosinone för en kostnad av €36. Det visade sig att tåget avgick 12.20 så vi hade två timmar på oss att käka och dumpa Gustavs väskor. Bakfyllekäket styrdes upp på McDonalds och sedan var vi klara för avfärd.

 

Tåget rullade sakta men säkert förbi sunkiga förorter, pampiga berg, vackra natursköna vyer och smutsiga industrier. På tåget kändes det inte allt för väl, gårdagen hade satt sina tydliga spår på sällskapet och stämningen var väl inte på topp. Men sen drog det igång, ett grovt internt skämt roade oss hela vägen till Frosinone. Resan tog ungefär 1,5 timme. Vi trodde först att det var ett skämt när vi klev av på stationen. Vi möttes av en hög bråte och metallskrot. Snabbt ut ur stationen då vi hade bråttom till arenan trodde vi. VI försökte hugga en bulle med taskiga resultat. Taxichaufförerna höll ingen högre klass precis vilket gjorde att vi snikåkte på en buss istället. Ett längre och djupare reportage kommer i det färdiga arbetet därav är inte detta så detaljrikt.

 

Vi visste inte på förhand om vi skulle få tag på några biljetter. Vid arenan frågade vi polisen som hänvisade oss till ”Stewards” som sedan skickade oss vidare till en biljettkassa där vi möttes av beskedet att vi var tvungen att gå till FrosinonePoint och köpa biljetter där. De fixades på en pisskvart och biljetter till Curva Nord för €10 styck vilade i våra fickor. Stämningen på arenan var riktigt märklig och fotbollen i sig likaså. Slutresultatet skrevs i alla fall till 2-3 till bortalaget Piacenza. Det dåliga resultatet gjorde att de gula lejonen fick lämna sin hemmaarena till tonerna av tusen burop och visslingar.

 

Färdmedlet tillbaka till stationen blev klassisk gång. Vi traskade i kanske 20minuter genom den gemytliga stadens centrum. Vi tajmade ett tåg klockrent på stationen och vår tid i Frosinone var över för denna gången. Vem vet, kanske tar ödet oss dit igen? Tågresan hem blev tyst då Löffa och Gustav sov. De två vakna grabbarna roade sig med att fokuserat följa ett bråk mellan en uteliggare och en carabineri på tåget. Hemma på Termini slaskade vi in pizza för €45 för att avrunda kvällen. Vi plågade i oss nästan all pizza och man kan säga att vi var mer än mätta och belåtna. Vi lämnade Termini. Utanför sade vi Hejdå till Gustav och tackade för all hjälp och den trevliga helgen. Vi tog metron hem till Villa Gloria i norra. En riktigt rolig dag var till ända. Imorgon är det resans höjdpunkt, S.S.Lazio – Bari. Nu blir det en skvätt Borghetti, lite Enrico Lenni och sedan några timmars sömn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0