Tisdag 16/3 - Från norr till söder - Från lugn till tryck

 

Dagen började med att vi märkte att Mr Eriksson vaknade upp på vårat golv vid 11 tiden då alla tre var väldigt trötta i igår natt. Efter detta uppvaknande så begav sig Mr Eriksson upp till sitt rum en trappa upp och Ryss och Löffa begav sig ut på nya äventyr.

 

Vi började med tanke att bara ge oss ut med att köpa någonting att dricka då frukosten slutar kl 10 på vårat hotell. Det första vi får syn på är en marknad som vi går in och kollar på, men när vi når marknadens ena slut så upptäcker vi att vi har Stadio Flaminio precis bredvid hotellet så vi går tillbaka för att hämta kameran då Stadio Flaminio är ett av våra mål vi hade med denna resa.

 

 

Väl när vi hämtat kameran bestämmer vi oss för att ta en sväng i vårat kvarter då vi inser att vi inte har kollat runt i det riktigt så vi tar en omväg till Stadio Flaminio. Vi tänker först att vi måste ta lite mera bilder på Stadio Olimpico så vi passerar Tibern och är framme vid Olimpico och beger oss mot Stadio dei Marmi som ligger precis utanför Olimpico, väl där ser vi att det är en idrottsskola som har sina specialkurser just då så vi sätter oss och kollar på fotboll, rugby och friidrott. Där blir vi sittande en och en halv timme innan vi ser till att vi får våra bilder på Stadio Olimpico.

 

 

Efter detta trevliga område som vi båda tycker väldigt mycket om bestämmer vi oss för att gå tillbaka till Stadio Flaminio som var vårat mål för promenaden. När vi kommer tillbaka till vårat kvarter inser vi att vi bor i en av de finare delarna av Rom det vill säga Parioli. Där hittar vi väldigt mycket saker vi kan knäppa kort på till exempel Palazzetto dello Sport där vi skulle se på Lazio basket som tydligen har flyttat sina match dagar till andra dagar, vi är väldigt besvikna över det när vi ser att arenan ser ut att vara en av de bästa sporthallar vi båda har sett (då vi båda varit i väldigt många i hela Sverige).

 

 

Därefter kommer vi fram till Stadio Flaminio där vi ser att det är bommat och stängt så vi inte kan gå in och knäppa kort så vi knäpper ett antal kort från utsidan då arenan är större än de flesta fotbolls arenor i Sverige. Efter detta går vi till vårat hotell för att vila lite då vi varit ute i 3 timmar.

 

 

Senare på kvällen bestämmer vi oss för att gå till Burger King för att äta för att sedan vända tillbaka för att se den 5e och avgörande matchen i Bandy semifinalerna mellan Sandviken-Bollnäs då Ryss är Bollnäsare och Löffa SAIK. Efter denna match blir det en vis stämning i hotellrummet då ena laget vann och andra förlora. Men eftersom det är sista kvällen i Rom bestämmer vi oss att ta en sväng på stan för att kolla läget, så vi tog Metron in till Fontana di Trevi där vi hade hittat ett trevligt ställe kvällen före som vi satt på.

 

 

Efter en varsin till förfriskning så bestämmer vi oss för att åka till ett område som heter Testaccio, väl där när vi kommer fram så är det lite dåligt med folk på samtliga ställen som ligger där. Men efter några minuter så hittar vi ett skönt ställe som vi går in på och träffar en jänkare som bara ville prata om Henrik Lundqvist.. Efter 1-2 timmar i Testaccio så gör vi oss klara för att hugga en bulle som ska ta oss in till någon krog i stan men det kan vi väl säga att han inte riktigt lyckas med till 100%

 

 

Nu kommer det inte komma ett inlägg fören på fredag då vi lär checka ut klockan 11:00 från hotellet men vi kommer inte hem till Sverige och Gävle fören tidigast 03:00. Så nu säger vi hej då Rom och Italien och hem ljuva hem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0